اگر همیشه لباس تنگ می پوشید، این مطلب را بخوانید.
عفونت قارچی، نوعی عفونت تناسلی شایع در زنان است كه اغلب با احساس خارش و سوزش همراه با ترشحات یا بدون ترشحات از واژن خود را نشان میدهد. بیش از اینكه عواملی مانند سن، ابتلا به بیماری، بارداری و... در ابتلا به عفونت قارچی موثر باشند، پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان در بروز آن تاثیر بسزایی دارند.
در مواردی كه به دلایل مختلف مانند مصرف آنتیبیوتیك، كورتیكوستروئید یا تغییرات هورمونی، pH واژن تغییر كند، تعداد قارچها افزایش مییابند و فرد دچار علائم ناشی از عفونت قارچی میشود. تغییر pH واژن در افراد باردار، مبتلایان به دیابت و كسانی كه از قرصهای ضدبارداری استفاده میكنند، بیشتر دیده میشود.
این عفونت شایع، درمان سادهای دارد و برای رفع آن میتوان از داروهای ضدقارچ كه به شكل كرم واژینال یا شیاف وجود دارند یا داروهای خوراكی و موضعی، استفاده كرد. مصرف نابجای داروها باعث مقاومت دارویی میشود و درمان را پیچیده و مشكل میكند.
طی چند سال اخیر، گروهی از محققان در مورد قارچهای مخمری، روی واكسنی كار میكنند كه مراحل آزمایشی خود را طی میكند و احتمالا این واكسن تا چند سال آینده وارد بازار میشود.
چنانچه علائم خفیف باشد، برای درمان ابتدا میتوان داروهای خوراكی و موضعیای را كه در داروخانهها به فروش میرسند تهیه و طبق دستور مندرج، از آنها استفاده كرد، اما اگر این مشكل بیش از 4 بار در سال تكرار شود و مصرف داروها نتیجهای نداشته باشد، احتمالا سیستم ایمنی بدن بیمار ضعیف است.
تكرار عود عفونت در افراد مبتلا به دیابت، بیماریهای مزمن و كسانی كه قرص ضدبارداری مصرف میكنند، بیشتر خواهد بود اما در مواردی هم عفونت بدون داشتن هیچ كدام از این عوامل مستعدكننده، مدام عود میكند كه علت آن اختلال در سیستم ایمنی بدن است.
در مواردی كه ضعف سیستم ایمنی در بروز و عود عفونت قارچی نقشی ندارد و بیماری به درمان دارویی پاسخ نمیدهد، انجام كشت توصیه میشود. با این كار مشخص میشود كه چه میكروارگانیسمهایی در ایجاد عفونت قارچی دخالت دارند و برای درمان، داروهای تركیبی تجویز خواهد شد.
براساس نتایج تحقیقات، از دیگر عوامل موثر در عود مكرر قارچهای مخمری، پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان مانند شلوار جین، جوراب شلواری یا لباس زیر جذب است. به افراد مبتلا به عفونت قارچی توصیه میشود از پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان خودداری كنند و لباس نخی بپوشند. به هیچوجه هنگام ابتلا به این عفونتها درمان های خانگی مانند استفاده از بتادین و.. را امتحان نكنید و فقط با آب ولرم محل مورد نظر را بشویید و باعث تحریك این ناحیه نشوید و عوامل عودكننده را بشناسید.
بدون مشاوره با پزشك نباید دارویی مصرف نمود. افراد دیابتی هم میتوانند با كنترل قندخون و رعایت بهداشت و خشك نگه داشتن ناحیه واژن، از عفونتهای قارچی مكرر جلوگیری كنند.