نوشته شده توسط : nahal

غذاهای ضدافسردگی

توصیه‌های تغذیه‌ای دكتر سیدضیاءالدین مظهری به افسرده‌ها و آنهایی که در آستانه افسردگی‌اند


 

 

براساس تازه‌ترین تحقیقاتی که محققان اسپانیایی روی 4هزار و 211 مرد و 5 هزار و 459 زن انجام داده‌اند، مشخص شده است که امکان ابتلا به افسردگی در افرادی که بدن‌شان حاوی مقادیر مناسبی فولات و ویتامین‌های گروه B (مخصوصا ویتامین B12) است، بسیار کمتر از سایرین ( مخصوصا سیگاری‌‌ها) است. سال‌هاست که پژوهشگران سراسر دنیا در حال مطالعه و بررسی رابطه بین تغذیه و افسردگی بوده‌اند و طی همین بررسی‌ها فهمیده‌اند که آمار افسردگی در منطقه مدیترانه، نسبت به سایر جاهای دنیا کمتر است و این یعنی اهمیت رژیم مدیترانه‌ای در پیشگیری از افسردگی‌. رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها، انواع مغزها، سبزیجات، حبوبات (مخصوصا عدس) و از همه مهم‌تر، ماهی، راز شادابی ساکنان این خطه از دنیاست....
دکتر سیدضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، نقش دو عامل «ژنتیک» و «سبک زندگی» را در ابتلا یا تشدید افسردگی بسیار پررنگ می‌داند. او ضمن اینکه گریز از ژن و ژنتیک را غیرممکن می‌داند، می‌گوید: «همه می‌توانند با برقراری یک تعادل و تنوع غذایی به مبارزه با افسردگی بپردازد؛ مثلا اگر افراد بتوانند سطح سروتونین خون‌شان را (که یک ماده موثر در ایجاد آرامش و شادابی برای بدن است) افزایش دهند، گام بزرگی در این زمینه برداشته‌اند.»

ماهی بخورید تا افسرده نشوید!
دکتر مظهری، ماهی را یکی از منابع دریافت روی، ید، پروتئین و ویتامین‌های گروه B می‌داند و می‌افزاید: «مصرف آن دسته از ماهی‌هایی که حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند، حس سبکبالی و شادابی بیشتری القا می‌کند زیرا امگا 3 باعث کاهش التهاب و ارتجاعی شدن رگ‌ها و در نتیجه خون‌رسانی سریع و آسان‌تر به مغز می‌شود و همه این عوامل در کنار هم آرامش را به ارمغان می‌آورند.»

از طرفی، بر اساس نتایج تازه‌ترین تحقیقات، جوامعی که مردمان‌اش حداقل یک بار در هفته‌ ماهی‌های دارای اسید چرب امگا 3 را در رژیم غذایی خود می‌گنجانند، با روحیه‌تر و فعال‌ترند و کمتر منزوی و گوشه‌گیر می‌شوند.

چای سبز یادتان نرود
تولید و انتشار بیش از حد رادیکال‌های آزاد در بدن یکی از عوامل پیری زودرس و اختلال در کارکرد درونی بدن است. مطالعات نشان می‌دهند که هجوم این رادیکال‌های آزاد به مغز، باعث صدمه دیدن سلول‌ها و به هم خوردن نظم و کارکرد آنها و در نتیجه افسردگی افراد می‌شود. یکی از مهم‌ترین و موثرترین عوامل بازدارنده رادیکال‌های آزاد در بدن آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که به گفته دکتر مظهری، شما می‌توانید به راحتی و با مصرف انواع میوه‌ها، سبزیجات و نوشیدنی‌هایی مثل چای سبز، مقادیر فراوانی از آنها را وارد بدن‌تان کنید. ژاپنی‌ها هم به‌تازگی تحقیقاتی را روی بیش از 1058 نفر انجام داده‌اند و در طی این تحقیق پی برده‌اند که احتمال ابتلا به افسردگی در افرادی که روزی 4 فنجان چای سبز می‌نوشیدند 44 درصد کمتر از سایرین است.
شاید آهن بدن‌تان کم شده باشد...


بنابر اظهارات دکتر مظهری، کم‌خونی ناشی از فقر ‌آهن نیز یکی از عوامل بی‌حوصلگی، افسردگی، عصبانیت و بدخلق بودن افراد است. بنابراین، وی جبران این کمبود را از طریق مصرف انواع منابع پروتئین‌های حیوانی (مثل انواع گوشت‌های قرمز و سفید) میسر می‌داند و می‌گوید: «با تامین نیاز آهن بدن، عملکرد مغز هم بهتر می‌شود و افراد از روحیه بهتری نیز برخوردار خواهند شد.»
گوشت سفید را از قلم نیندازید


مصرف غذاهای حاوی پروتئین و البته با کلسترول پایین (مثل گوشت بوقلمون، شترمرغ و مرغ) باعث افزایش سطح اسیدهای آمینه در بدن می‌شود. با افزایش اسیدهای آمینه در بدن، میزان ترشح سروتونین هم زیاد می‌شود. هورمونی که نقش بسیار پررنگی در کاهش اضطراب و ایجاد حس آرامش در بدن به عهده دارد. بنابراین، سعی کنید که هفته‌ای چند مرتبه این دسته از خوراكی‌ها را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید. دکتر مظهری هم اعتقاد دارد که وجود کلسترول پایین و اسیدهای چرب اشباع نشده در گوشت بوقلمون و شترمرغ باعث تبدیل شدن این پروتئین‌ها به عنوان غذایی مناسب ضدافسردگی شده است، فقط به شرطی که هنگام طبخ از سرخ کردن آنها در روغن فراوان پرهیز شود.

خواص ویتامین D
این ویتامین هم از آن دسته ریزمغذی‌هایی است که باعث افزایش سطح سروتونین در مغز می‌شود و این یعنی تاثیرش در کاهش افسردگی. پژوهشگران دانشگاه تورنتو یکی از دلایل افسردگی در زمستان و در بین مردم کشورهای سردسیر را کاهش سطح ویتامین D در بدن، در نتیجه‌ کاهش نور خورشید اعلام کرده‌اند. آنها می‌گویند که برای جلوگیری از افسردگی در روزهای سرد باید حداقل 600 واحد ویتامین D از طریق مصرف غذاهای حاوی این ویتامین به بدن برسد.


دوستان افسردگی

براساس تحقیقاتی که به تازگی توسط محققان انگلیسی روی بیش از 3500 نفر صورت گرفته، نتایج جالبی حاصل شده است. در این مطالعه، کلیه افراد 2 نوع رژیم غذایی داشته‌اند: یا همه گروه‌های غذایی شامل میوه، سبزیجات، پروتئین، لبنیات و غلات را می‌خوردند یا فقط غذاهای فرآوری‌شده، سرخ کردنی، شیرین و لبنیات پرچرب در فهرست غذایی‌شان جای داشت. بعد از در نظر گرفتن فاکتورهایی مثل سن، جنسیت، تحصیلات، فعالیت‌های فیزیکی و سیگاری بودن یا نبودن، معلوم شد که خطر ابتلا به افسردگی در گروه اول (یعنی آنهایی که از کلیه مواد غذایی استفاده می‌کردند) در مقایسه با گروه دوم، 28 درصد کمتر بود.

دکتر ضیاءالدین مظهری هم مصرف غذاهای آماده و سرخ کردنی را به علت دارا بودن مقادیر بالایی از اسیدهای چرب اشباع شده باعث افزایش LDL (چربی بدخون) و کاهشHDL (چربی خوب خون) دانست و افزود: «حرارت دادن روغن در پروسه سرخ کردن باعث ایجاد مواد سمی و انتقال آنها به درون مواد غذایی و در نهایت به بدن می‌شود. با ورود این مواد مضر، کارکرد سیستم ایمنی و دفاعی بدن با مشکل مواجه می‌شود و همین کاهش کارایی موجب کم شدن استقامت در برابر انواع بیماری‌های عفونی و غیرعفونی و حتی افسردگی می‌شود.»

غذاهای ضدافسردگیغذاهای ضدافسردگی



:: بازدید از این مطلب : 1250
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : 11 تير 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal

تفاوت قابلیت‏های گوش‏های چپ و راست؟!

بررسی‏های این محققان نشان می‏دهد، گوش راست در شنیدن صداهایی نظیر صحبت کردن، موثرتر عمل کرده، حال آن که گوش چپ توانایی بیشتری در شنیدن صداهایی نظیر ...
دانشمندان آمریکایی معتقدند، قابلیت شنوایی در گوش راست و چپ متفاوت است.بررسی‏های این محققان نشان می‏دهد، گوش راست در شنیدن صداهایی نظیر صحبت کردن، موثرتر عمل کرده، حال آن که گوش چپ توانایی بیشتری در شنیدن صداهایی نظیر موسیقی دارد. 
این نتایج که پس از مطالعه بر روی شماری کودک ارائه شده حاکی از آن است که متفاوت بودن نیم کره‏های راست و چپ مغز در قابلیت شنوایی گوش‏ها نیز اثر گذاشته و در نتیجه گوش راست و چپ قابلیت‏های متفاوتی دارند.
مطالعات محققان دانشگاه کالیفرنیا بیانگر آن است که اغلب ما تصور می کنیم که گوش‏هایمان به طور مساوی و مشابه می‏شنوند، در صورتی که یافته‏های اخیر که در نشریه
science به چاپ رسیده است، به پزشکان کمک می کند تا در سنجش شنوایی نوزادان بهتر عمل کنند


:: بازدید از این مطلب : 1409
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : 11 تير 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal

احساس می کنم که چربی می سوزانم، اما هنوز شکمم چاق است

زمان انجام ورزش چربی می سوزانم. اما قسمت میانی بدنم همچنان چاق است. چگونه می توانم سایز دور کمر خود را کاهش دهم؟


سوال:
احساس می کنم که چربی می سوزانم، اما هنوز شکمم چاق است.
زمانی که ورزش های مربوط به شکم را انجام می دهم، ماهیچه هایم سخت به کار گرفته می شوند- پس چرا هنوز شکمی فربه دارم؟


پاسخ داده شده توسط مارتیکاهینر
پرسش:
زمان انجام ورزش چربی می سوزانم. اما قسمت میانی بدنم همچنان چاق است. چگونه می توانم سایز دور کمر خود را کاهش دهم؟

پاسخ:
آن چربی سوزاندنی که زمان تکرار ورزش های مربوط به شکم است، یا موقع فشردن ماهیچه ها و نگه داشتن آنها برای مدتی، سوزاندن چربی های شکم نیست. به طور ساده آن سوزاندن نتیجه خسته شدن ماهیچه ها و منقبض ساختن موقتی آنها که جریان خون در آن قسمت مسدود می گردد، می باشد. این تاثیر گمراه کننده است و خیلی از مردم می پندارند با انجام ورزش های شکمی، چربی قسمت میانی بدن  خود را می سوزانند.

ورزش های شکمی برای کاهش چربی شکم، کالری کافی نمی سوزانند.

واقعیت این است که با انجام فعالیت هایی همچون پیاده روی و دویدن- نه فقط منقبض ساختن ماهیچه های شکمی- می توانید چربی شکم را کاهش دهید. ورزش های شکمی به نظر می رسد موثر باشند، اما نه به آن اندازه که بعضی مردم می پندارند. ورزش های شکمی باعث مقاومت و استحکام ماهیچه ها می گردند. اما برای کاهش چربی شکم، کالری به اندازه کافی نمی سوزانند. لذا اگر چربی اطراف این ماهیچه ها دارید، آن قسمت شل، چاق و پهن به نظر می رسد، حتی اگر شکمی قوی داشته باشید.

اگر به طور مرتب ورزش های شکمی را انجام دهید، شاید شانس شما این است که شکمی به نسبت کوچک تر داشته باشید- اما چربی هایی در لایه های زیرین دفن شده باشند. ورزش زیر را امتحان کنید:
در صندلی خود به طور وارفته بنشینید- نوک انگشتان خود را بالای شکم قرار دهید. احتمالا خمیر مانند احساس شود، به ویژه اگر چربی در آن قسمت بیشتر باشد. به طور عمیق فشار دهید تا ماهیچه های شکم را لمس نمایید. حالا صاف بنشینید، متوجه می شوید که شکم پهن می گردد، واقعا به خاطر صاف کردن ستون فقرات است. همچنین زمانی که دنده های خود را از لگن خاصره بالا می آورید ماهیچه های شکم سفت می شوند.

اگر احساس استواری می کنید، شاید ماهیچه های شکمی به نسبت قوی دارید. اما اگر نمی توانید آنها را ببینید، این به این دلیل نیست که وجود ندارند. بلکه به خاطر مخفی و احاطه شدن به وسیله چربی می باشد.

چرا ورزش های شکمی برای کاهش چربی به اندازه کافی کالری نمی سوزانند؟
اگر ورزش های شکمی می توانستند به اندازه کافی کالری مصرف کنند تا چربی اضافی را بسوزانند، پس ممکن بود که چربی شکم را کاهش دهند. اما انقباضات ماهیچه های شکم مستلزم مصرف انرژی خیلی کمی هستند، زیرا ماهیچه هایی کوچک هستند و یک قسمت کوچک از بدن را حرکت می دهند. در حقیقت، به پشت دراز کشیدن و انجام یک حرکت یا تکان دادن پا و بلند کردن شانه به ندرت کالری بیشتری نسبت به دراز کشیدن و هیچ حرکتی نداشتن، می سوزاند.

در زمان استراحت، بدن در حدود 1 یا 2/1,1 کالری در دقیقه می سوزاند. در ورزش های شکمی، زمانی که به پشت دراز می کشید، در حدود 2 کالری در دقیقه سوزانده می شود. آن سوزاندنی  که شما احساس می کنید، خستگی ماهیچه هاست، نه مصرف انرژی کافی یا سوزاندن مقداری چربی.

زمانی که به یکباره ماهیچه های زیادی را به کار می گیرید تا کل بدن را به حرکت درآورید، کالری بیشتری می سوزانید. مثلا، در یک پیاده روی تند یا تقلا روی دستگاه ورزشی، تقریبا هر دقیقه 8 تا 15 کالری می سوزانید. لذا، با انجام این ورزش ها کالری و چربی بیشتری را حذف می نمایید، نسبت به زمانی که 30 دقیقه دراز و نشست می کنید.

ورزش های قلبی، چربی شکمی را می سوزانند.
تحقیقی این موضوع را به اثبات رساند. هیچ مدرکی وجود ندارد که بگوید ورزش های استقامتی ماهیچه ای چربی بیشتری می سوزاند. از طرف دیگر ورزش قلبی، چربی های کل بدن را می سوزانند- به خصوص چربی شکمی را.

در تحقیقی، در مجله Applied physiology، از 175 مرد و زن خیلی چاق که کلسترول بد خون آنها بالا بود، خواسته شد به مدت 8 ماه ورزش کنند. اینان ورزش های قلبی انجام دادند، مثل پیاده روی 12 مایلی در هفته یا دویدن 12 تا 20 مایل در هفته. ورزش کردن با شدت کم یا زیاد در مدتی کوتاهتر از افزایش چربی شکمی جلوگیری می نماید. آنهایی بیشتر ورزش می کردند (در حدود 20 مایل در هفته) نه تنها در سال چربی اضافه نکردند بلکه به طور میانگین 7 درصد از چربی عمقی و ظاهری شکم خود را کاهش دادند. گروه کنترل هم که ورزش نکردند 9 درصد چربی به شکم آنها افزوده شد. در تحقیقی دیگر در سال 2007، دویست مرد و زن بد هیکل که 40 و 75 ساله بودند مورد بررسی قرار گرفتند. از شرکت کنندگان خواسته شد که ورزش های قلبی را در حدود یک ساعت روزانه و 6 روز در هفته به مدت یک سال انجام دهند (12 هفته طول کشید تا آن یک ساعت را بتوانند به طور کامل انجام دهند).
 
این افراد از تردمیل، دوچرخه، پارو و دستگاههای بیضی شکل استفاده نمودند. هم در مردان و هم در زنان، چربی داخل شکم آنها کاهش یافت (در زنان 5/5 درصد از چربی شکم آنها و در مردان 5/7 درصد). از ورزش کنندگان خواسته شد که در طی تحقیق عادات غذایی خود را تغییر ندهند، تا تاثیر ورزش به تنهایی مشخص شود، نه رژیم غذایی.

نکته آخر:
برای لاغر کردن شکم، زمان بیشتری را صرف انجام ورزش های قلبی کنید. متاسفانه، هنوز علم مشخص نکرده است که کجای بدن چربی سوزانده می شود. بعضی افراد چربی صورت یا بازوانشان سوزانده می شود، در حالیکه در دیگران چربی شکم یا ران آنها. اما مهم نیست، فقط به مدد ورزش های قلبی چربی اندوخته شده در بدن خود را کاهش دهید.


:: بازدید از این مطلب : 1221
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : 11 تير 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal

محققان دریافته‌اند که ویژگی‌های معین و تعریف شده‌ای است که زوجین با به کار بستن آنها در زندگی از خانواده شادتری به نسبت دیگر خانواده‌ها برخوردار خواهند گشت:
▪ حمایت صمیمی و متقابل زوجین
زن و شوهر می‌توانند یکدیگر را به طرق مختلف حمایت و تائید کنند تا از زندگی مشترک شادی برخوردار گردند.
▪ همیاری احساسی
اگر زوجین به عنوان منبع ایجاد محبت و تاثیر مطلوب بر یکدیگر رفتار کنند، موجب می‌گردد هر دو احساس راحتی و امنیت بیشتری کرده و اغلب موجب اعتماد به نفس واحساس رضایت متقابل می‌گردد.
▪ کمک محسوس به یکدیگر
این مسئله‌ای خجالت‌آور و محرمانه نیست که پرورش کودکان نیازمند همیاری و همکاری بسیار زن و شوهر است. به هر حال زوجین می‌توانند در همیاری یکدیگر محسوس‌تر عمل کنند: در کارهای منزل، نگهداری و مراقبت از فرزندان، وظایف مربوطه به شغل، انجام وظایف مربوط به دوستان، اقوام و خانواده به یکدیگر کمک کنند زیرا انجام مسئولیت به صورت گروهی موجب کاهش اضطراب فرد مسئول گشته و حمایت دو جانبه زوجین را در پی خواهد داشت.
▪ مشورت و راهنمایی زوجین به یکدیگر
زن و شوهر می‌توانند منابع مهمی از اطلاعات، نصایح و تکنیک‌های حل مشکلات در موضوعات شخصی و کاری یکدیگر باشند. با اختصاص دادن زمان و انرژی بیشتر برای کمک به یکدیگر مهارت‌های تربیت فرزندان بهبود می‌یابد و همچنین وقتی زن و شوهر در کار یکدیگر مشارکت می‌ورزند، تطبیق و تعادل زوجین بیشتر گشته و کیفیتی این چنین مطلوب، فواید بسیاری را ضامن می‌گردد که از جمله: تداوم زناشویی زوجین، روابط مثبت والدین با فرزندان و در نتیجه رشد بهتر کودکان را در پی خواهد داشت.
▪ تعهد زوجین
زوجین باید عمیقا نسبت به یکدیگر متعهد بوده و نباید شادی‌هایشان را حتمی و همیشگی بدانند. بلکه باید مصمم باشند تا از صمیمیتی مستمر برخوردار باشند.
▪ تلاش برای رسیدن به یک روابط زناشویی مستحکم
گسترش برنامه‌ها در رسومات مذهبی و فرهنگی خانواده:
با گسترش برنامه‌ها و رسومات مذهبی و فرهنگی خانواده موجب معنا بخشیدن به روابط افراد خانواده گشته و به شفافیت قوانین و مسئولیت‌های افراد خانواده کمک خواهد کرد. مراسم خانواده می‌تواند هر چیزی اعم از مراسم عبادی- مذهبی همانند: اولین حضور فرزندان در مراسم مذهبی و برخورداری روزانه مثل اینکه وقتی یکی از اعضای خانواده به خانه باز می‌گردد، چگونه به او خوش‌آمد گفته و احوالپرسی کنیم، باشد. وجود تداوم مراسم خانوادگی به صورت روزانه، یکی از مهمترین برنامه‌های زندگی است و ضمنا تقویت جنبه‌های مذهبی- اعتقادی خانواده موجب می‌گردد تا افراد خانواده در برابر بحران‌های زندگی بهتر مقابله کنند.
۱) فعالیت دسته‌جمعی در اوقات فراغت:
به عنوان زوجی که برای کسب فرصت‌های مناسب به منظور روابط خوب، در تلاشند، طرح و برنامه‌ریزی فعالیت‌های دسته‌جمعی در اوقات فراغت بسیار مناسب است. زیرا فعالیت و سرگرمی دسته جمعی خانواده موجب نزدیکی و صمیمیت آنها با یکدیگر می‌گردد. بهر حال، تحقیقات نشان داده است که خانواده‌هایی که دارای برنامه‌های دسته‌جمعی هستند از زندگی در کنار یکدیگر رضایت بیشتری داشته واز روابط صمیمانه‌تری با یکدیگر برخوردارند.
۲) اختصاص یک روز در ماه به گفتگوی خصوصی:
به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید تا بتوانید یک روز در ماه را در جایی خلوت و فارغ از مسئولیت کاری راجع به مسائل فرزندان صحبت کنید. بهتر است زمانی را انتخاب کنید که هزینه زیادی را به خانواده تحمیل نکند. در حقیقت این گفتگو می‌تواند بسیار آسان و بدون هزینه باشد. برای مثال هنگامی که شب فرزندانتان به رختخواب رفتند یا زمانی که آنها با دوستان یا اقوام بوده، زمانی مناسبی است که در مورد مشکلاتسلایق و مسائل فرزندانتان تبادل نظر داشته باشید.
۳) دقت در هنگام گوش کردن به سخنان مخاطب:
بیشتر مردم در هنگام گفتگو چیزی بیش ازا ین نمی‌خواهند که مخاطبشان به سخنان آنها با دقت گوش دهد. به سخنان همسرتان آنچنان گوش دهید که او بداند برداشت او از موضوع از بالاترین اولویت برخوردار است. به سخنان همسرتان با این پیش فرض که آنچه او می‌گوید مورد قبول شماست و یا حداقل آرزویتان، درک و فهم و پذیرش آن چیزی است که او می‌گوید، گوش فرا دهید. همچنین با این هدف که بتوانید هر چه بیشتر موضوع مورد بحث را روشن‌تر سازید. به سخنان همسرتان گوش فرا دهید. اگر در برداشت خود از گفته‌های همسرتان مردد هستید بهتر است با طرح سوالاتی از او سعی کنید که پیام و منظور اصلی او را از سخنانش برداشت کنید.
۴) ارتباط محبت‌آمیز با همسرتان:
آخرین باری که به همسرتان ابراز علاقه کرده‌اید چه وقت بوده است؟! آیا همه زندگی شما در کار رفت و روب خانه و مراقبت از فرزندانتان خلاصه شده است؟! آیا سعی می‌کنید هر از چند گاهی به همسرتان بگویید که دوستش دارید؟! متخصصان و زوجین معتقدند که اگرچه ابراز علاقه کاری ساده است اما تاثیری معجزه آسا دارد و یکی از راه‌های رضایت از زندگی مشترک بر اثر ابراز محبت ایجاد می‌گردد واولین نشانه‌های سرد شدن روابط زوجین عدم اظهار علاقه به یکدیگر است. صفات مثبت و آنچه او انجام می‌دهد را ستایش و تحسین کنید. بهتر است بدانید یکی از مهمترین یافته‌ها در تحقیقاتی که به منظور ایجاد یک ازدواج موفق بوده، تاثیر بیان بر یک اساس منطقی و معقول است.
۵) احترام به احساسات یکدیگر:
نسبت به نیازها و احساسات یکدیگر حساس بوده و آنها را مورد توجه قرار دهید و به سلیقه متفاوت یکدیگر احترام بگذارید. اگرچه استقلال شخصی شما مهم است و مایلید عقاید خویش را مطرح کرده، تصمیم گرفته و تا رسیدن به مقصود پیگیر آن باشید. اما باید هماهنگی باهمسرتان از اولویت برخوردار باشد.
۶) حل و فصل اختلافات:
حتی بهترین زوج‌ها نیز گاهی تصادفا دچار درگیری و اختلاف می‌گردند. وقتی زن یا شوهر، دیگری را می‌رنجاند بهتر است اجازه دهند که هر دو آرام شده و موضوع را موقتا فراموش کنند و بعد برای حل اختلاف، موضوع را دوباره بررسی کنند. پس بهتر است صادق و صریح بوده و با دیدی مثبت به موضوع نگاه کنید. معمولا حل اختلاف، بخشش و گذشت طرفین را نیاز دارد پس سعی کنید خطای یکدیگر را ببخشید. با انجام این کار علاوه بر رفع اختلاف بین شما و همسرتان صمیمیت و صداقت برقرار می‌گردد. زوجینی که دوست دارند به یک زندگی زناشویی خوب دست یابند، باید تلاش کنند و گاهی حتی مجبور به تغییر بعضی خصوصیات خود می‌گردند اما بدانند که بهبود روابط زناشویی و زنده نگه‌داشتن آن بدون انعطاف‌پذیری و سعی و تلاش امکان پذیر نیست و ازدواج سالم و استوار فقط از روی خوش‌شناسی حاصل نمی‌شود و چه بسیار زوجینی که با تلاش و فداکاری‌ها زندگی مشترک استوار، سالم و شاد به دست آورده‌اند. همچنین والدینی که به رشد شخصیتی و اجتماعی فرزنداشان اهمیت می‌دهند، با صرف کمی انرژی و حوصله زندگی زناشویی مستحکم و مطلوبی داشته و از خانواده‌ای شاد و سالم برخوردار می‌‌گردند.



:: بازدید از این مطلب : 1287
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : 11 تير 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal

شاد باشیم: شاد بودن همیشه ارزشمند است، پس سعی کنیم خود را خوشحال و سرحال نشان دهیم تا خستگی را از تن شریک زندگی خود دور کنیم.


*صبور باشیم: اگر رفتار همسرمان را خوشایند نمی‌دانیم، بهتر است با حوصله و تأمل و در شرایط مناسب او را از چگونگی رفتارش آگاه کنیم.


*منطقی رفتار کنیم: مسائل را منطقی و درست بررسی کنیم و بجای منافع شخصی ، مصالح زندگی مشترک را در نظر بگیریم و بی‌طرفانه قضاوت کنیم.


*کم توقع باشیم: از همسرمان آن قدر انتظار داشته باشیم که بتواند به انتظارات پاسخ بدهد.


*مثبت نگر باشیم: با بیاد آوردن لحظات شیرین زندگی بدبینی را از خود دور کنیم، به رفتارهای خوب همسرمان بیشتر بیندیشیم و جنبه‌های خوب زندگی را فراموش نکنیم.


*خوش بین باشیم: داشتن نگاه خوش‌بینانه به زندگی و اطرافیان باعث ایجاد آرامش و بذل محبت و عاطفه می‌شود.


*یکدل باشیم: درک متقابل موجب ایجاد تفاهم می‌شود و یکدلی بوجود می‌آورد.
*شنونده خوبی باشیم: هنگامی که همسرمان با ما صحبت می‌کند، حتی الامکان به چشمان او نگاه کنیم و یا با اشاره و سرتکان دادن نشان دهیم که به حرف‌های او توجه داریم.


*مشوق همسر خود باشیم: برای رفتارها و صحبت‌های همسرمان ارزش قائل شویم و با یادآوری موقعیت‌های موفق گذشته او را تشویق کنیم تا آینده بهتری داشته باشد.


*به پیشرفت یکدیگر اهمیت دهیم: آنقدر صمیمی باشیم که پیشرفت و ترقی همسرمان یکی از آرزوهای ما باشد، در حقیقت اولین کسی که از این پیشرفت سود می‌برد ما هستیم.


*خوش قول باشیم: برای حرف‌ها و قول‌های خود ارزش قائل شویم و خود را در مقابل آنها مسؤول بدانیم، خوش قولی نشانه احترام به خود و همسر است.


*به شخصیت همسرمان احترام بگذاریم: و حرمت یکدیگر را نزد خانواده و دوستان و ... حفظ کنیم.


*ارتباط کلامی و عاطفی خود را حفظ کنیم: سعی کنیم با همسر خود درباره مسایل مختلف گفتگو کنیم. صحبت کردن بهترین راه آگاهی از افکار و احساسات همسر می‌باشد.


*با یکدیگر مهربان باشیم: همسرمان را جزئی از وجود خود بدانیم، خوبی‌هایش را بازگو کنیم، برایش خوبی خواهیم و در راه کمک به همسرمان تمام تلاش خود را بکار ببریم با مهربانی می‌توانیم مالک قلب‌های یکدیگر باشیم و رابطه گرم و صمیمی برقرار کنیم.


*محبت‌پذیر و قهر گریز باشیم: منش توأم با مهربانی و دوری از قهر و کینه صفت همسران فداکار است. تلاش کنیم که آیینه زندگیمان شفاف و بدون غبار کدورت باشد.


*راستگو باشیم: صداقت و راستی از بهترین سرمایه‌های زندگی مشترک است. هرگز نباید به دروغ و نیرنگ متوسل شویم حتی اگر حقیقت به نفع ما نباشد. فراموش نکنیم که دروغ پایه‌های زندگی را سست می‌کند.


*محیط خانواده را با صفا کنیم: فضای عاطفی خانواده باید چنان مطلوب و دوست داشتنی باشد که همسرمان در آن احساس رضایت خاطر کند و از امنیت روانی برخوردار باشد.


*به ارزشهای دینی، اخلاقی و خانوادگی پایبند باشیم: ارزش‌ها از ارکان و ستون‌های اصلی خانواده محسوب می‌شوند و مقید بودن به ارزش‌ها موجب دوام و استحکام خانواده می‌شود و اصالت آن را حفظ می‌کند.


*به نیازهای همسر توجه کنیم: رفتار دلنشین و توام با متانت موجب می‌شود، خواسته‌های خود را به راحتی بیان کند.


*بهداشت روانی همسر را تأمین کنیم: در سایه سلامت جسمی و روانی می‌توانیم به هدف‌های خود برسیم، بنابراین باید به رفتار او توجه نماییم و از افسردگی و خمودیش جلوگیری کنیم.


*با یکدیگر مشورت کنیم: هر یک از همسران باید حق داشته باشند نظر و پیشنهاد خود را بیان کنند. با مشورت کردن، راه رسیدن به زندگی سالم کوتاه‌تر می‌شود.


*قدر شناس باشیم: از همسرمان به خاطرانجام وظایف ، مسؤولیت‌ها و همکاری‌هایش قدردانی کنیم. برای ابراز سپاسگزاری و تشکر به کلمه‌های خاصی نیازمند نیستیم!


*برنامه‌ریزی کنیم: در حقیقت برنامه‌ریزی به زندگی خانوادگی نظم و سامان می‌بخشد.


*الگوی خوبی باشیم: طوری رفتار کنیم که الگوی رفتاری مناسبی برای همسر و فرزندان خود باشیم.


*خود را به جای همسرمان بگذاریم:دنیا را از دریچه نگاه او ببینیم و از خود بپرسیم «اگر من جای او بودم چه می‌کردم ؟»


*میانه رو متعادل باشیم: حضرت علی علیه‌السلام فرموده‌اند «خیر الامور اوسطها». پس اگر در تمام امور زندگی ( خوردن ، خوابیدن ، مسافرت و حتی محبت کردن و ...) اعتدال را رعایت کنیم، کمتر دچار مشکل می‌شویم.


*با جملات زیبا از همسر خود دلجویی کنیم: یک جمله شورانگیز می‌تواند طوفانی از خشم و غضب و نفرت را خاموش کند و بنای زندگی را از خطرات گوناگون دور سازد.


*روابط زناشویی را بسیار مهم بدانیم: عدم توجه به این روابط موجب ایجاد مشکلات مختلف خانوادگی ، روحی و روانی برای هر یک از طرفین می‌شود و زندگی را با خطرهای جدی روبرو می‌کند.


*همسر خود را راضی کنیم: باید طوری رضایت همسرمان را جلب نماییم که مطمئن باشیم هیچوقت ما را ترک نمی‌کند و یا در هیچ مشکلی ما را تنها نمی‌گذارد.


*برای سخن و پیشنهاد همسرمان احترام قائل شویم و خود را عقل کل ندانیم: باور داشته باشیم که همیشه همه چیز را همگان دانند.


*فرمان ندهیم: نباید خانه را به پادگان تبدیل کنیم. متوجه باشیم که خانه کانون عشق و محبت است، نه محل یکه تازی و خشونت.


*تعصبات غلط و افکار مزاحم را از خود دور کنیم: افکار مزاحم مانند خوره ، سلامت روانی انسان را از میان می برند. بهتر است به جای اعمال تعصبات دست و پا گیر ، انرژی خود را صرف توجه به همسر و خانواده نماییم.


* از ازدواج خود اظهار پشیمانی نکنیم: زندگی و روابط خود را با دیگران مقایسه نکنیم و از یاد نبریم که زندگی هر کسی مطابق سلیقه و عقل و درایت او اداره می‌شود.


*روی نقاط ضعف همسر خود انگشت نگذاریم: هر فردی ممکن است در موارد مختلف دچار ضعف باشد، آشکار کردن و بزرگ جلوه دادن این نقاط ضعف موجب ایجاد کدورت می‌شود. هرگز نباید از نقطه ضعف‌ها به عنوان اسلحه‌ای برای سکوت یا شکست دادن همسر استفاده کنیم.


* مقابله به مثل نکنیم: از رفتارهای تلافی جویانه بپرهیزیم و سعی کنیم به جای مقابله به مثل ، رفتار مناسب را به او یادآوری نماییم.



:: بازدید از این مطلب : 1338
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : 11 تير 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal

 

با خودت صادق باش و نگران نباش كه دیگران در باره ات چه فكر می كنند.


حتی گردابی ازافكار نارحت كننده با شوخ طبعی و خندهای ازته دل از بین خواهد رفت.
اگر میخواهی مشكلات خودت حل شوند به دل های دردمند دیگران تسلی و آرامش بده .
بگذار لبخند در قلبت بارور شود و از دریچه چشم هایت به دنیا بتابد.
هنگامی كه وسوسه می شوی تا حرف های كنایه آمیز و نیشدار به دیگران بزنی یادت باشد كه فلفل زیادی طعم غذا را خراب می كند.
كلمات نسنجیده ، دوستی های باارزشی را تباه كرده اند اما مهربانی هیچ چیز را خراب نمی كند، اجازه بده دیگران هر طور مایلند ، پیش بروند.
ظرفیت عشق وجودت را با دوست داشتن همه انسان ها و زندگی افزایش بده.




:: بازدید از این مطلب : 1188
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : 11 تير 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal

هر روز قبل از این که به گفتن حرف های ناخوشایند فکر کنی، به کسی فکر کن که نمی تواند حرف بزند.
▪ قبل از این که از طعم یک غذا شکایت کنی، به کسی فکر کن که هیچ چیزی برای خوردن ندارد.
▪ قبل از این که از همسرت گله کنی، به کسی فکر کن که با گریه از خدا یک همراه و همدم می خواهد.
▪ امروز قبل از این که از زندگی شکوه کنی، به کسی فکر کن که خیلی زود از دنیا رفته.
▪ قبل از این که از بچه هایت گله کنی، به کسی فکر کن که آرزوی بچه دار شدن دارد.
▪ قبل از این که به خاطر خانه به هم ریخته و نامرتب با کسی که آن را تمیز نکرده دعوا کنی، به کسانی فکر کن که در خیابان زندگی می کنند.
▪ قبل از این که از طولانی بودن مسیری که با ماشین طی می کنی بنالی، به کسی فکر کن که همین مسیر را مجبور است پیاده طی کند.
▪ زمانی که خسته ای و از شغلت ناراضی و گله مندی، به کسانی فکر کن که بیکار هستند، به ناتوان ها و کسانی که آرزو می کنند شغل تو را داشته باشند.



:: بازدید از این مطلب : 1392
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : 11 تير 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal
با توجه به اینکه خانواده نخستین پایگاه آرامش و محبت برای نوجوان است، در صورت عدم برخورداری از ارتباط سالم و صمیمانه، نوجوانان نیاز خود را به شیوه های دیگری تامین می کنند.
روانشناسان معتقدند آنچه موجب افزایش جرم و اشتباه در میان نوجوانان شده کمبودهای عاطفی و محبت در خانواده است نه نیازهای مالی و اقتصادی.به گزارش خبرنگار مهر به نقل از بی.بی.سی خانواده نخستین جامعه ای است که فرزندان در آن روابط احتماعی و ارتباط برقرار کردن با دیگران را می آموزند وقتی روابط حاکم بر خانواده مبتنی بر محبت و امنیت باشد .

نوجوان برای رهایی از هر مشکل به خانواده پناه می برد اما وقتی این خانواده کانون مشکلات روحی باشد نوجوان به هر دستاویزی خارج از منزل چنگ می زند تا شاید گمشده خود را بیابد.

به تدریج اعتماد نوجوان به والدین و اعضای خانواده کم می شود و پایگاه خانواده ارزش خود را از دست می دهد.

به دلیل اینکه در دهه گذشته رشد علم و فن آوری سرعت بسیاری گرفته و با ورود کامپیوتر و اینترنت می توان با نشستن در یک اتاق و فشردن یک دکمه با سرتاسر جهان ارتباط برقرار کرد، زندگی فرزندان نسل امروز تا حدی از چهارچوب بسته خانواده فراتر رفته و معلومات و انتظارات نیز افزایش یافته است.

والدین برای تامین معاش خانواده تلاش بیشتری می کنند و وقت کمتری را با نوجوانان می گذرانند. هرچه فاصله میان والدین و فرزندان بیشتر شود نوجوان تمایل بیشتری برای پر کردن آن با فرد یا چیز دیگری را پیدا می کند و به همین ترتیب احساس می کند هم سن و سالان خودش حرف او را بهتر از اعضای خانواده می فهمند.

در این سن به دلیل تجربه کم و وسعت زندگی، در ذهن خود بسیاری از مسائل نهفته را تشخیص نداده و در دام فرصت طلبان می افتد.

 

وقتی نوجوان حس کند در خانواده با وی مشورت شده و به عقایدش احترام گذاشته می شود، اعتماد بیشتری پیدا کرده و تمایل بیشتری به ساختن رابطه بهتر با اعضای خانواده خواهد داشت.




:: بازدید از این مطلب : 1294
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : 11 تير 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal
1 ) زن ها دوست ندارند میهمان ناخوانده داشته باشند، بنابراین به آنها وقت کافی بدهید تا آماده شوند. آمادگی آنها برای پذیرایی امری حیاتی است.

2 ) هر روز از همسر خود سوال کنید که چه کاری می توانید برایش انجام دهید.

 

3 ) وقتی از شما خطایی سر می زند اظهار تاسف کنید. وقتی هم که تقصیر از شما نیست باز هم اظهار تاسف کنید!

 

4 ) وقتی اوضاع قمر در عقرب است، لبخند را فراموش نکنید. اگر بخندید دنیا هم با شما می خندد و اگر گریه کنید یقین بدانید که دنیا شما را تنها خواهد گذاشت.

 

5 ) از تلاش های همسرتان تشکر کنید و ببینید این تشکر تا چه حد موثر واقع می شود.

 

6 ) به این فکر کنید که همسر شما زن خیلی خوبی است، مادری بسیار خوب، عروسی بهتر از دیگر عروس ها و اگر به این طرز فکر ادامه دهید، او همین طور خواهد شد.
 
7 ) خسیس نباشید و در ستایش همسر خود دست و دلباز باشید. اما به یاد داشته باشید که در هیچ موردی مبالغه نکنید. باید همسرتان استحقاق تعریف و تمجیدی را که شما می کنید، داشته باشد وگرنه ممکن است نتیجه ی خوبی ندهد.

 

8 ) همسر خود را تشویق کنید و کمک کنید تا استعدادهای پنهانی او شکوفا شود.

 

9 ) به جای هدایای گرانبها، وقت خود را در اختیار همسرتان قرار دهید. نشان دهید که به او توجه دارید، حتی پس از یک روز کار سخت! برای او هدیه ای ببرید حتی یک شاخه گل به این ترتیب او خوش اخلاق می ماند.

 

10 ) بدانید زمانی که همسرتان از سر درد شکایت می کند، چاره سر درد او قرص مسکن نیست، بلکه یک لبخند است.
 

11 ) هرگز با همسرتان نجنگید، چون امکان ندارد در جنگ برنده شوید. در عوض از قلم برای نوشتن آن چه در ذهن دارید استفاده کنید. بعد آن را به همراه شاخه ای گل تحویل او بدهید.



:: بازدید از این مطلب : 1413
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : 11 تير 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal

1ـ د‌ست از مقایسه خود‌ با د‌یگران برد‌ارید‌. هیچ کس و مطلقاً هیچ کس نیست که بتواند‌ د‌ر شما بود‌ن بهتر از شما باشد‌!
۲) سعی نکنید‌ همه را راضی نگهد‌ارید‌. وقتی تلاشتان راضی نگه د‌اشتن همهٔ افراد‌ باشد‌، د‌ر واقع محتاجید‌ که مورد‌ تأیید‌ آنها قرار بگیرید‌ و این به خاطر آن است که هنوز مورد‌ تایید‌ خود‌تان قرار نگرفته‌اید‌! راضی نگهد‌اشتن همه آد‌م‌ها غیرممکن است. عزت نفس را نمی‌توان از تایید د‌یگران به د‌ست آورد‌، اصولاً ارزشی که به تایید‌ د‌یگران وابسته باشد‌، ارزش محسوب نمی‌شود‌. نیاز به تأیید‌ د‌یگران مثل این است که بگویید‌ «من به تأیید‌ شما بیشتر اهمیت می‌د‌هم تا به نظری که خود‌م د‌رباره خود‌م د‌ارم!»
بیل گازیی، کمد‌ین مشهور، د‌ر این باره می‌گوید‌: تلاش برای خشنود‌ سازی همه آد‌م‌ها، کلید‌ همه شکست‌هاست!
۳) د‌ست از ملامت د‌یگران برد‌ارید‌. توجه د‌اشته باشید‌ که همهٔ انسان‌ها د‌ر زند‌گی اشتباه می‌کنند‌. نباید‌ به خاطر خطا‌های کوچک، آن‌ها را سرزنش کرد‌.
۴) مسئولیت زند‌گی را به گرد‌ن بگیرید‌. انسان‌های مسئولیت‌پذیر گام‌های موفقیت‌را زود‌تر می‌پیمایند‌.
۵) با خود‌ منطقی باشید‌. زند‌گی همین است که هست! خود‌ را با شرایط موجود‌ وفق د‌هید‌ تا بتوانید‌ راحت‌تر زند‌گی کنید‌.



:: بازدید از این مطلب : 1318
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : 11 تير 1389 | نظرات ()