دکتر ناصر کلانتری در مورد اینکه بیماری رفلاکس و همچنین زردی در نوزادان که گفته شده به دلیل آلودگی هوا افزایش یافته است افزود: بیماری یرقان به دلیل نارسایی کبد و افزایش تخریب گلبولهای جنین در رحم اتفاق میافتد و به دلیل نارسایی کبدی این گلبولها نمیتوانند جذب شده و از طریق صفرا دفع شوند.
کلانتری تصریح کرد: اما اینکه بگوییم افزایش یرقان به دلیل آلودگی است دلیل ناکافی بوده چرا که نیاز به بررسی اپیدمیویوژیک دارد.
این متخصص کودکان گفت: آلودگیهای موجود در شرایط جوی ما را در شرایط سختی قرار داده و مشکلات تنفسی، قلبی، عروقی و مغزی را باعث شده است.
کلانتری گفت: چنانچه کودکان دچار مشکلات تنفسی باشند در این وضعیت مشکلات آنها عود کرده و گرفتاریهای شدیدی را برایشان ایجاد میکند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ذرات آلوده که کمتر از 2.5 میکرون باشد در کودکانی که به آسم مبتلا هستند حملات تنفسی را تشدید کرده و تنگی نفس را افزایش میدهند و گاهی کارشان به اورژانس کشیده میشود.
وی افزود: آلودگی هوا در بیماریهای قلبی و عروقی باعث اختلال در گردش خون و گرفتگی عروق کرونر میشود.
کلانتری گفت: آلودگی هوا همچنین در کودکان باعث عوارض گوارشی مانند تهوع، دل درد، استفراغ و اسهال میشود.
این متخصص کودکان افزود: عوارض مغزی ناشی از آلودگی با سردردهای عصبی و خستگی مفرط همراه بوده و باعث کاهش توان جسمی کودکان، پرخاشگری و تغییر خلق و خوی آنها میشود.